Computerhulp op afstand nodig? Reflow Computer Services helpt je verder! met een 9,6 beoordeeld door onze klanten!

Veilig surfen onderweg: Tips voor het veilig gebruiken van openbare WIFI

Openbare WIFI biedt gemak, maar het brengt ook risico's met zich mee voor je online veiligheid. In deze blog delen we waardevolle tips om ervoor te zorgen dat je veilig kunt surfen op openbare WIFI-netwerken.


Kies je WIFI zorgvuldig

Niet alle openbare WIFI-netwerken of hotspots zijn even veilig. Vermijd verbindingen met namen als "Free_Public_WiFi" die zonder wachtwoord toegankelijk zijn. Kies in plaats daarvan voor netwerken die een wachtwoord vereisen. Als je in een café, hotel of luchthaven bent, vraag dan het personeel om de officiële netwerknaam en het juiste wachtwoord.


Gebruik een virtueel privénetwerk (VPN)

Een VPN versleutelt je internetverbinding, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om jouw gegevens te onderscheppen. Installeer een betrouwbare VPN-app op je apparaat en schakel het in wanneer je verbinding maakt met openbare WIFI. Dit zorgt voor een extra laag beveiliging, zelfs als het WIFI-netwerk zelf niet goed beveiligd is.


Vermijd gevoelige handelingen

Vermijd het doen van gevoelige handelingen, zoals internetbankieren of het invoeren van creditcardgegevens, wanneer je verbonden bent met openbare WIFI. Als het echt noodzakelijk is om dergelijke acties uit te voeren, gebruik dan de mobiele gegevensverbinding van je smartphone in plaats van openbare WIFI-netwerken.


Houd je besturingssysteem en apps Up-to-Date

Zorg ervoor dat zowel je besturingssysteem als alle geïnstalleerde apps up-to-date zijn. Updates bevatten vaak beveiligingspatches die bekende kwetsbaarheden dichten, waardoor het moeilijker wordt voor hackers om toegang te krijgen tot je apparaat via openbare WIFI.


Activeer Tweestapsverificatie

Als een extra laag beveiliging, schakel tweestapsverificatie in voor je belangrijke accounts. Hierdoor heb je een extra beveiligingslaag die vereist dat je een extra verificatiestap doorloopt, zoals het invoeren van een eenmalige code die naar je telefoon is gestuurd, naast je wachtwoord.

Door deze tips in acht te nemen, kun je veilig gebruikmaken van openbare WIFI-netwerken en je persoonlijke gegevens beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Veilig surfen!
Terug naar blog overzicht

Computerhulp nodig op afstand?

Wij helpen je graag verder!